Piia Leino: TaivasPiia Leino: Taivas  2018, 250s. S&S


Taivas on moderni dystopia. Erityisen hienon siitä tekee ajankohtaisuus, mukana vilahtaa esimerkiksi Lady Gagan biisi. Hahmot ovat niin tavallisia ihmisiä, että he ovat mielenkiintoisia. Usein dystopioiden henkilöt ovat outoja friikkejä. Tapahtumat sijoittuvat vuoden 2058 Suomeen ja erityisesti Helsinkiin.


”Kaikki ajatukset ovat kesken. Mikään ei ole valmista, ei edes Taivas. Akseli alkaa aavistaa, miksi koneet eivät ratkaisseet ihmiskunnan kasautuvia ongelmia. Ne saatiin jäljittelemään ihmisaivojen rakennetta, mutta jotain jäi puuttumaan. - Ne eivät tunne halua ajatella. Ne luulevat olevansa valmiita. Me väsyimme koneiksi, mutta koneesta ei tullut ihmistä.”


Ihmiset ovat lamaantuneet ja elävät enää virtuaalimaailma Taivaassa. Rajat ovat suljettu sisällissodan jälkeen ja halu kadonnut. Aleksi saa pillereitä, ostaa kirkkaanväriset lenkkarit ja löytää Iinan.


Kirja on mahtava! Se saa kysymään ja ajattelemaan. Mitä jos? Kirjan luettuaan miettii varmasti päivittäisiä valintojaan hieman eri tavoilla. Ymmärtää, miten siistiä on saada uutisia maailman toiselta puolelta.


Piia Leino on 1977 syntynyt toimittaja ja kirjailija.  Hän on kirjoittanut kirjat Taivas ja Ruma kassa. Taivas on palkittu Maailman laita - palkinnolla vuonna 2016.


Arvion kirjoitti Venla. Minä annan tälle 5-/ 5 tähteä. Sijoitan kirjan Pieni Helmet-lukuhaasteen kohtaan 22: Kirjan nimessä on yksi sana tai 24: Vuonna 2018 julkaistu kirja. ”Isossa” Helmet-haasteessa samat kohdat ovat numeroilla 46 ja 49.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiva kuulla sinusta!

Suositut tekstit