Jessie Burton: Muusa

Kaksi naista eri vuosikymmeniltä, joita yhdistää maalaus. Muusa on ihanan aito kuvaus elämästä, rakkaudesta ja ystävyydestä.
Odelle oli trinidadilainen nainen, joka asui 1960-luvun Lontoossa. Hän saa töitä konekirjoittajana taidegalleriasta ja tutustuu mieheen.
Olive muuttaa 1930-luvun Espanjaan. Hän maalaa salaa perheeltään upeasti. Hän tutustuu Teresaan ja tämän vallankumoukselliseen veljeen. Sisällissota syttyy.
”Kaikki  eivät saa sitä mitä ansaitsevat. Monet hetket, jotka muuttavat elämän – vaikkapa laivalla vieraan ihmisen kanssa käyty keskustelu  - ovat silkasta onnesta kiinni. Kukaan ei kuitenkaan kirjoita sinulle kirjettä tai valitse juuri sinua rippinsä kuulijaksi ilman hyvää syytä. Tämän hän minulle opetti: täytyy olla valmis, jotta onni osuu kohdalle. Panoksensa täytyy panna peliin.”


Jessie Burton on vuonna 1982 syntynyt lontoolainen kirjailija ja näyttelijä. Hänen esikoisteoksensa oli Nukkekaappi (2014, suomennettu 2017) ja toinen Muusa (2016, suomennettu 2018). Hänen kirjojaan on käännetty 38 eri kielelle.


Muusa on hyvin erilainen kirja kuin ne joita yleensä luen. Luin tämän kirjan takakannen joskus kirjakaupassa, mutta en silloin kiinnostunut tarpeeksi,  mutta nyt kun huomasin kirjan kirjastossa päätin kokeilla ja pidin siitä. Minusta oli hauska arvailla kuka on kukakin. Haluaisin nähdä sen maalauksen, josta puhuttiin kirjassa paljon. Helmet lukuhaasteessa laitoin kirjan kohtaan: ”Kirjan nimessä on vain yksi sana”


Muusan on kustantanut Otava, siinä on 447 sivua ja sen on suomentanut Natasha Vilokkinen. Tämän tekstin kirjoitti Venla (15v.).

Kommentit

Suositut tekstit